Вести

Асфалтирано 1,8 км пута у прибојском селу Жарковина

Житељи 30ак домаћинстава прибојског села Жарковина, поред Добриловића, пар километара изнад леве обале Лима, а испод Лисје стене, дочекали су асфалт у свом селу. Иако су ту, надомак града, асфалт је већ деценијама био само жеља.

Од 8.арпила и кроз њихово село вијуга магична асфалтна трака. Деоница од капеле у Добриловићима до косе у Жарковини, у дужини од 1,8 километара. Средства је обезбедила држава Србија.

Асфалтом су савладани највећи успони, а до крајњих домаћинства остало још пар стотина метара макадамског пута. Траса пута је и више од 4 метра, асфлтна подлога је три метра, дебљина асфалта је шест центиметара, а банкине најмање по пола метра. Прокопани су и одводни канали, урађени пропусти, шкарпиране обале.

Радове је успешно извело предузеће "Нови Пазар пут". Оно што је пре непуних месец дана и најаваљено, ових дана се и завршава. Свих 12 километара путева, асфалтирали су неимари "Нови Пазар пута", од Јаворја и Стрмца, преко Добриловића, Жарковине и Бањског Чамца до Горњег Рабреновца. За те намене уграђено је 6200 тона асфалтне масе.

Припремни радови на већини деоница започели су крајем године, радило се и током зиме, где је то било могуће, а овог пролећа интензивирани су радови.

Оно што је најбитније, у кратком временском року и на задовољство, пре свега мештана, радови су успешно завршени.

 

 

 

Извор: Општина Прибој