Вести

Асфалтирање у прибојским селима по Вучићевом налогу

Оно што је обећано, ових дана се и релизује. Пут за прибојска села Баре и Ћетање се већ реконструише, следи и асфалтирање, а све по налогу председника Вучића, који је дао приликом посете Прибоју, крајем јула.

Пут што живот значи, за ова два села, биће асфалтиран у дужини од 3,2 километра. Село Баре, скоро је па приградско насеље, Новог Прибоја. Овде су одвајкада имали муку са путем, посебно кроз милијешки поток, где су поред водене бујице, непремостив проблем биле и стене, па клизиште, успон и смона земља, куда су се и коњи са товаром заглављивали. Чак је и пешице једва могло да се прође, а о ризику по безбедност ђака пешака, да и не говоримо. Деценијским мукама, овог лета ближи се крај. Житељи Бара, али и бројних засеока изнад овог села, имаће решену најкритичнију деоницу уз поток, а асфалтна магистрала ићи ће од краја досадашњег асфалта, па све до Грујучића и куће погинулог борца, Жељка, који је оставио живот на бранику отаџбине.

"Укупна дужина деонице је 1700 метара, рачунајући и крак до месног гробља. Уз поток, где је била изузетно захтевна деоница, пут је проширен, решене су подземене и површинске воде, канализација. Све ће бити урађено у року.", реферише Филип Симовић шеф радилишта "Нови Пазар пут".

Мештани, просто не могу да верују да се остварује вишедеценијски сан. Презадовољни и захвални председнику Александру Вучићу, локалној самоуправи и извођачима.

Овог лета разлога за радовање имају и житељи села Ћетање, на територији општине Прибој преко Увца, на падинама планине Јаворје, на око 800 метара надморске висине. Прелепо село, ушушкано у крајолике нетакнуте природе, одакле се пружа нестваран поглед као са разгледнице. За разлику од других разуђених прибојских села, ово је згуснутог типа, са око 20 домаћинстава.

На предлог локалне самоуправе, председник Вучић издао је налог за асфалтирање 1,5 километара пута. Асфалтирање ће ићи од самог села према општинском путу Сјеверин-Стрмац. Мештани су и овде презадовољни и захвални председнику Вучићу и општини Прибој.

У Барама и у Ћетању траса пута, заједно са банкинама са обе стране, биће широка четири метра, ширина асфалтираног коловоза три метра, а дебљина асфалтне подлоге седам центиметара. Рок за завршетак радова је крај августа. Финансијска средства обезбедила је држава Србија.

 

 

 

Извор: Општина Прибој