Вести

Асфалтирана три километра пута према Стрмцу

Последњих дана октобра асфалтирана је планирана деоница пута од Ахметовине па готово до моста у Забрђу, на путном правцу Сјеверин - Стрмац, у дужини од 3 километра и 80 метара. У питању је део уговорене деонице од укупно 10,2 километра, а за преостали део, радови би требало да се наставе на пролеће.

На иницаијативу локалне самоуправе, инвеститор су „Путеви Србије“, уговор је вредан око 120 милиона дианара, извођач радова су „Путеви Ужице“, док је ширина асфалтног застора 3,5 метара.

Новоасфалтирану деоницу пута обишао је и председник општине Прибој Лазар Рвовић, који је изразио задовољство квалитетом изведених радова али и наду да ће преостала уговорена деоница од 7 километара, бити урађена током наредне године.

Нови километри асфалта значиће много за људе овог краја, да лакше и брже дођу до породичних имања и до 1500 метара надморске висине, на којима се претежно баве стоачарством и земљорадњом, али се све више гаји и  малина, па се годишње овим путем, до хладњача у Сјеверину транспортује и преко 300 тона црвеног злата. Планина Јаворје и овај крај су идеална и још увек неискоришћена дестинација за развој планинског и сеоског туризма.

Пут Сјеверин - Стрмац дуг је 18 километара, до сада је од Сјеверина, кроз три етапе, асфалтирано 3 километра, ових дана и нова три километра, а када буде асфалтирана и преостала уговорена деоница, асфалт ће изаћи готово на врх планине Јаворје, а до центра Стрмца тада преостаје још свега 5 километара.