Вести

Асфалтирана два километра пута за Потоке у МЗ Прибојска Голеша

За житеље села Потоци, у месној заједници Прибојска Голеша, ове јесени остварен је вишедеценијски сан. У центар села стигао је дуго жељени асфалт, а средствима Општине Прибој, асфалтирана је деоница од цркве на Растини, у дужини од два километра.

До пре неколико година месна заједница Прибојска Голеша била је једна од ретких у општини Прибој, која није имала ни метар асфалта. На задовољство житеља овог краја, сада се асфалтна трака овде мери у километрима. Грађани су се удружили, ујединили и уз помоћ локалне самоуправе, пре непуне деценије, асфалтирали пут до цркве на Растини. План је и тада био да се са асфалтом, настави даље, према засеоку Потоци.

Планирано је испуњено ове јесени, на задовољство двадесетак домаћинстава Сиповића, Шалипура, Гордића, Хаџовића, Бојовића, Пијеваца, Папића. Асфалтни пут у дужини од два киломера стигао је у центар овог засеока. Асфалт је ширине три метра, уз још пола метра банкине, за могуће мимоилажење возила у највећем делу трасе. Постављено је и пет цевастих пропуста и прокопани су одводни канали.Радове су извели неимари "Златар путева", а припремне радове фирма "Караџић" из Прибојске Бање.

Мештани просто не верују да им се остварио вишегодишњи сан. Одушевљење је разумљиво, јер за овдашње горштаке, асфалтни пут живот значи, у правом смислу те речи. Да ће овде долазити и млади и они старији, потврђује и преко 20 нових кућа, које се раде и граде, како је асфалт дошао у ово село. Предивне куће и прави грађевински комплекси, на којима могу да позавиде и урбане средине. Куће и викендице савремене градње, са пропрартним садржајима, попут базена, сауна и тениских терена, то су Прибојска Голеша данас.

Са магичним асфалтом сада се и лакше и брже стиже до центра града или остатка света. До Прибоја могу стићи са две стране - преко Саставка и магистралног пута за Пљевља, и све асфалтом, или преко Голешког брда, па било преко Дорбиловића или Црнуга, где има још пар километара макадама. Уз куће, овде се обнављају и друштвени објекти.

Пре коју годину од даљег пропадања заштићена је и зграда школе на Долинском Бријегу, а уз благослов владике Атанасија, договорено је и обнављање цркве Св.Прокопија са комплетним уређењем порте. Све су то предуслови за житеље и осталих села ове месне заједнице, да у наредном периоду добију добар пут до својих домаћинстава, а у перспективи и асфалтни пут.

 

 

 

Извор: Општина Прибој