Вести

Асфалтира се пут кроз прибојско село Калафати

Само два дана након доласка у Прибој и обећања председника Републике Србије Александра Вучића, да ће држава помоћи у изградњи путне инфраструктуре, која, живот значи, останак али и повратак, поготову на сеоском подручју - oбећано се већ реализује.

У прибојском селу Калафати, 2.августа, почели радови на асфалтирању пута за близу 50 домаћинстава Хазировића, Нуровића, Суљевића, Табаковића, Тотића, Бабића, али и комшије Дерикоњиће из суседног села Мажићи.

Дужина пута је 2,5 километра, а средства је обезбедила држава Србија. Житељи овог дела села Калафати, добар пут, а асфалт поготовo, чекају деценијама.

"На ово сам чекала ево 80 година. Не могу да верујем да се некадашњи сан, сада остварује. Хвала до неба председнику Вучићу, хвала и нашој Општини.", у даху изговара старица, Рабија Нуровић.

Село Калафати је у односу на друга прибојска села, релативно живо село. Миграције је и овде било, али се људи враћају, неко у пензију, неко на летње ферије, обилазе се породична имања, култивише дедовина, граде нове куће. Асфалт кроз овај део села биће им нови ветар за повратак.

"Дошао сам на одмор из иностранства и нисам могао очекивати бољи поклон.", истиче Незир Хазировић, који је захвалан председнику Вучићу на разумевању за њихове потребе, а асфалтни пут, каже, за све мештане значи - бољи живот.

Деценијама ишчекивани асфалт у овом делу прибојског села Калафати, требало би да буде стварност већ за мање од месец дана, а сличне радне подухвате очекују и у селима Баре и Ћетање, где такође радови на асфалтирању путних деоница, треба да почну ових дана. Да је обећано и испуњено, лично ће проверити председник Вучић, који је најавио обилазак ових села и општине Прибој, за око месец ипо дана.

 

 

 

Извор: Општина Прибој