Вести

Асфалт у Горњем Рабреновцу

Акција асфалтирања у општини Прибој се наставља. У приградском насељу Горњи Рабреновац асфлтирана је врло захтевна деоница од 800 метара, која не само што води до породичних имања, већ пролази и поред месног гробља.

Средства је обезбедила држава Србија, а радове на врло изазовној траси, извели су неимари "Нови Пазар пута".

Некада је то био само узак сеоски пут, више налик на сокак, а због успона и канала, који су га пресецали, тешко се њиме излазило или силазио. То је иначе била једина веза до имања и породичних домаћинстава и месног гробља. Захваљујући држави Србији и људима добре воље, данас је то друга прича. Макадам је заменила асфалтна трака, која враћа веру у живот и боље дане, и у овом крају.

Насеље Горњи Рабреновац, село или приградско насеље - свега који километар од центра Старог Прибоја, жива је средина са тридесетак домаћинстава, у коме су нове куће, обрађена имања, уређени воћњаци и баште, и што је најбитније - има наследника. Имају куће и по троје, четворо деце, има близу 20акшколараца, али и оних који су тек предшколци. Зог свега овога, вредело је проширити трасу и асфалтирати врло захтевну али значајну комуникацијску деоницу од неких 800 метара.

Траса пута је ширине пет метара, асфалтна трака је три метра, а банкине са стране по један метар. Прокопани су одводни канали, решена и два пропуста, уредиће се и проширења са стране где то буде могуће, а због стрмине, на појединим деловима пута, биће неопходна и заштитна ограда.

 

 

 

Извор: Општина Прибој