Вести

Асфалт на Бањском чамцу

Захваљујући средствима државе Србије, ових дана се у општини Прибој увелико ради на асфалтирању одређених деоница путева, које се мере у километрима, пре свега кроз село Добриловићи и у приградском насељу Бањски Чамац. 

У питању су пројекти који су започети крајем прошле године, а блага зима је омогућила извођење припремних радова, и током зимских месеци, па је ових дана стигао и дуго жељени асфалт. У питању су нови километри асфалта, а средства је обезбедила држава Србија.

"Асфалтирано је 2 километра пута кроз Добриловиће, затим 350 метара прилазног пута код хидроцентрале на Бањском Чамцу, као и седам краћих деоница, као прилаза до домаћинстава у овом насељу. Ових дана очекује се и асфалтирање деонице пута од 1,8 километара Жарковина - капела, а у другој фази планирани су исти радови и на деоници пута за Грабовицу и Грабовиће", истиче активиста села, Бране Мојићевић.

Изградњом хидроцентрале на Бањском Чамцу, мештани су добили и мост преко Лима, али и могућност обиласка града у саобраћајној комуникацији, поготову са камионима, који експлоатишу дрвну масу са овог подручја, па је асфалтирана и прилазна деоница пута до бране, чиме је повезан асфалтни пут, а елиминисани блато и прашина.

Мештани су и презадовољни и захвални држави Србији, председнику Александру Вучићу, државном секретару Крсту Јањушевићу и локалној самоуправи, која је била спона у свим овим активностима.

Асфалтни пут кроз Добриловиће није само пут за ово село, већ и за житеље и других села која гравитирају овом подручју, али и пут који ће љубитељима природе приближити још увек неискоришћене туристичке потенцијале овог краја, као што су Лисја стена или Голешко Брдо, али и необичне локалитете, од бројних планинских извора и подручја богатих шумским плодовима и лековитим биљем, преко пећина и бездана до непрегледних висоравни и атрактивних видиковаца, одакле се пружа очаравајући поглед, како на град тако и на прелепу околину.

 

 

 

Извор: Општина Прибој