Вести

Председник Рвовић примио делегацију града Крижевци из Хрватске

Да спорт повезује људе, гради мостове и ствара пријатељства потврђује и пример спортских посленика из хрватског града Крижевци и општине Прибој. Као извршни директор Спортских игара младих и председник АК Крижевци, Тихомир Гудић, већ пету годину посећује и Прибој, па се из тог дружења, још пре две године, родила идеја о сарадњи два атлетска клуба - ФАП и Крижевци. Као гест добре воље, тада је атлетичарима ФАП-а стигла и поклон спортска опрема, али на томе се, изгледа, неће стати.

Ова два клуба спајају и истински атлетски драгуљи, балкански шампиони Јана Драгутиновић и Вероника Дрљачић, а након пандемије корона вириса, контакти су ових дана настављени на нивоу челника локалних самоурпава.

Тако је делегација града Крижевци 3.и 4.маја боравила у Прибоју, где је са руководством Општине, председником Лазаром Рвовићем и сарадницима, разговарала о могућностима сарадње на свим нивоима, а за почетак, спорт и млади су, некако, најближи.

Делегација Крижеваца са својим домаћинима обишла је и Слободну зону Прибој, као  једну од најбрже растућих у Србији, где већ шесту годину ради неколико страних и домаћих компанија, у најави је и отварање нових производних погона, а тренутно је овде запослено преко 700 радника

И овога пута се потврдило-где се разговара ту се и договара, па се ускоро очекују и први конкретни кораци сарадње, најпре размена спортиста и омладине, упознавање културно - историјских знаменитости и туристичких потецијала у обе средине, а у плану је и узвратна посета делегације Прибоја граду Крижевци.

 

 

 

Извор: Општина Прибој